Courgettes à la Kristina - Lea & Perrins

Hoofdgerecht - 2 personen
20 - 30 min

Courgettes à la Kristina

  • Snij de courgettes mooi in de lengte en 2 gelijke delen.
  • Lepel met (soeplepel) mooi het binnenste uit, maak dus een bootje.
  • Snipper de uien HEEL fijn / Hak de look HEEL fijn.
  • Meng gehakt, paneermeel, eieren, ui, look, paprikakruiden, nootmuskaat, de Worcestersaus, de helft van de kaas, peper en zout in een keukenrobot tot een mooie gladde homogene massa. Of als je nog geen keukenrobot hebt, zoals ik, gewoon in een mengkom.
  • Vul de de courgettebootjes met deze mengeling, goed aandrukken met bv. een vork. Ongeveer de helft van het mengsel komt boven de courgette uit.
  • Doe olijfolie in een vuurvaste ovenschotel (tegen het aanbakken) en leg er de courgettes in.
  • Bestrooi met de rest van de Parmezaans kaas
  • Plaats 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden, de laatste 5 minuten mag je eventueel op matige stand de grill opzetten
  • Dien op met basmatirijst en een zelfgemaakt tomatensausje waar je uiteraard ook wat Worcestersaus in verwerkt

Ingezonden door Kristin Baeke uit Sint-Andries

Terug naar recepten

Boodschappenlijst

  • 500g gehakt
  • 2 courgettes
  • 50g paneermeel
  • 2 eieren
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 100g Parmezaanse kaas
  • Olijfolie
  • Nootmuskaat
  • Paprikakruiden
  • Peper
  • Zout
  • Worcestersaus