Gemakkelijk stoofpotje - Lea & Perrins

Vlees - 2 personen
> 1 uur

Gemakkelijk stoofpotje

  • Neem een pan die je laat warm worden. doe er geen boter of olie in de pan (droogbakken).  
  • Daarin leg je de schenkel die je in stukjes van 5 cm gesneden hebt, gekruid met zwarte peper en zeezout.  
  • Je laat het vlees 8 minuten bakken zodat het langs de buitenzijde goed bruin is
  • In een andere pan doe je een beetje olijfolie en daarin leg je de wortels die je in stukken van 4 cm gesneden hebt
  • Samen met de 2 uien (in 4 gesneden en de laagjes uit elkaar getrokken). 
  • Je laat dit een paar minuutjes stoven.
  • Daarna kieper je het vlees bij de wortels, je doet er de Worcestersaus bij, de mosterd en de 800 ml kokend water.
  • Een keer goed roeren en daarna deksel op de pan en in een voorverwarmde oven van 160° plaatsen voor 4 uur.
  • Na 4 uur zal je verstomd staan van wat een heerlijke schotel je klaargemaakt hebt.

Ingezonden door Mady Decuypere uit Menen

Terug naar recepten

Boodschappenlijst

  • Rundsschenkel
  • 300g wortels
  • 2 uien
  • 2 el
  • Mosterd,
  • 1cl Worcestersaus
  • Olijfolie
  • Zwarte peper
  • Zeezout