Gemarineerde eendeborst op de BBQ - Lea & Perrins

Barbeque - 4 personen
20 - 30 min

Gemarineerde eendeborst op de BBQ

  • Meng de ingredienten voor de marinade. 
  • Snijd de eendeborsten (niet te diep) in op de velkant (zodat je een ruitpatroon bekomt). 
  • Vacumeer de eendeborsten met de marinade en laat 4 uur rusten in de koelkast (kan ook in afgesloten plastiek zak). 
  • Haal even voor het bakken uit de koelkast. 
  • Verwijder overtollige marinade en gril de eendeborst even op de BBQ tot het vlees mooi bruin is. 
  • Verplaats het vlees weg van de vuurhaard met de velkant naar boven en laat verder garen (tot kerntemperatuur van 55-60 graden). 
  • Laat even rusten onder aluminiumfolie en snij het vlees in plakjes om op te dienen.

Ingezonden door Carine Stevens uit Lierde

Terug naar recepten

Boodschappenlijst

  • 2 eendeborsten
  • 3 cl Lea Perrins Worcester saus
  • 3 cl soja saus
  • 1 tl zout
  • Peper naar smaak
  • 10 jeneverbessen
  • 2 laurierbladen