Gepaneerde pastaballetjes met tomatendipsaus - Lea & Perrins

Hapjes - 2 à 4 personen
10 - 20 min

Gepaneerde pastaballetjes met tomatendipsaus

  • Kook de pasta gaar, in gezouten water. 
  • Spoel de pasta hierna af met koud water, en laat uitlekken.
  • Doe het hierna in de blender, en mix fijn (er mag nog structuur inzitten). 
  • Indien het niet goed mixt, voeg je een heel klein beetje water toe.
  • Meng de kaas onder het pastamengsel.
  • Kruid goed af naar smaak met peper, zout en kruiden naar keuze. Voeg ook een paar drupjes Worcestershire  toe.
  • Voeg nu ongeveer 4 eetlepels van het losgeklopt ei onder het pastamengsel. Het mengsel mag niet te droog zijn, maar ook niet te nat. Meng goed. Laat het even koelen in de ijskast.
  • Rol nu balletjes van het pastamengsel (indien het te nat is, voeg je een klein beetje bloem toe). Laat een halfuurtje rusten in de ijskast.
  • Rol de balletjes eerst in het losgeklopt ei, en daarna in paneermeel. Zorg dat alles goed bedekt is. Laat terug rusten in de koelkast.
  • Voor de tomatendipsaus stoof je de sjalot glazig in wat olijfolie. Stoof de sjalot glazig in wat olijfolie. Voeg een klein beetje sambal toe. Laat even meebakken.
  • Blus met een scheutje rode wijn, en voeg hierna de tomatenpassata toe. Laat alles even doorkoken.
  • Kruid de dipsaus af met zout, peper, kruiden (zoals basilicum, oregano,...) naar smaak en voeg hier ook een paar druppels worcestershire toe.
  • Bak de gepaneerde pastaballetjes goudbruin in wat olijfolie en een klein beetje bakboter.
  • Tomatendipsaus: serveer de balletjes met de tomatendipsaus in een apart kommetje.

Ingezonden door Wendy Van Der Schueren uit Massemen

Terug naar recepten

Boodschappenlijst

  • 150 gr penne (of spirelli,...)
  • 75 gr geraspte kaas naar keuze
  • Zout
  • Peper
  • Kruiden naar keuze, bv. oregano, basilicum, tijm,...
  • 2 eieren
  • Paneermeel
  • Boter
  • Olijfolie
  • Beetje rode wijn
  • Klein sjalotje
  • Enkele drupjes Worcestersaus
  • 500 gr tomatenpassata