Gezonde Lea & Perrins zalmburgers met yoghurt-tartaar - Lea & Perrins

Vis - 2 personen
10 - 20 min

Gezonde Lea & Perrins zalmburgers met yoghurt-tartaar

  • Stoom de zalmfilets en versnipper ze in een kom.
  • Hak de peterselie & lente-ajuinen en voeg ze toe bij de zalm.
  • Voeg de 2 eieren, peper, lookpoeder, Lea & Perrins Worcestersaus, Griekse yoghurt, parmesaan, mosterd en zout / viskruiden naar smaak toe aan het mengsel.
  • Meng alles goed en voeg paneermeel toe tot je een massa krijgt die niet te plakkerig is, maar ook niet uit elkaar valt.
  • Vorm een 8-tal burgers van het mengels (tip hoe kleiner & dunner, hoe makkelijker om ze klaar te maken & garen).
  • Verhit wat olijfolie in een pan (niet te heet) en bak de burgertjes per 3-4 bruin (5-7min op elke zijde bakken).
  • Eventueel wat olijfolie toevoegen na een lading burgertjes voor je de volgende lading bakt.
  • Tartaar: hak peterselie, lenteajuin, kappertjes en augurkjes heel fijn.
  • Doe de Griekse yoghurt in een kom, voeg fijn gehakte kruiden en groentjes, geleidelijk aan toe met een beetje citroensap zout & peper, en proef geregeld en voeg vervolgens naar eigen smaak al dan niet meer toe van bepaalde ingrediënten.
  • Serveer alles met een fris slaatje en rijst of (kriel)aardappeltjes.

Ingezonden door Sander Deprez uit Gent

Terug naar recepten

Boodschappenlijst

  • Zalmfilets
  • Peterselie
  • Lenteajuin
  • 2 eieren
  • Peper
  • Lookpoeder
  • Lea & Perrins Worcestersaus
  • Griekse yoghurt
  • Parmesaan
  • Mosterd
  • Zout
  • Viskruiden
  • Paneermeel
  • Olijfolie
  • Kappertjes
  • Augurkjes