Italiaans hapje - Lea & Perrins

Hapjes - 4 personen
10 - 20 min

Italiaans hapje

  • Snij de aubergine in gelijke schijfjes van iets minder dan 1 cm dikte.
  • Pel de tomaten en snij ze in kleine stukjes.
  • Snipper de ui fijn.
  • Hak de teentjes look fijn evenals basilicumblaadjes (de hoeveelheid die je zelf wenst).
  • Stoof de ui aan in hete olijfolie, doe er dan de tomaat bij en wat later de look, kruid met peper en zout.
  • Bak op matig vuurtje tot dat het meeste vocht weg is en je een vaste tomatensaus hebt (laat maar even pruttelen).
  • Inmiddels bak je ook de aubergine schijven in hete olijfolie tot ze wat zacht zijn (pas op niet TE zacht) (je kunt ze ook in een grillpan bakken).
  • Snij de mozzarella in schijfjes van 1/2 cm.
  • Neem ovenschaal en leg daarop de aubergine schijven, die je besprenkelt met de LEA & PERRINS Worcestersaus, dit is het geheime ingredriënt ;-)
  • Daarna een laagje tomatensaus en dan het schijfje mozzarella erover.
  • Kruiden met peper, zout en wat pizzakruiden (pas op: pikant).
  • 5 minuutjes onder de grill van de oven tot ze mooi bruin korstje krijgen (mogelijks iets langer of korter naargelang de sterkte van de grill) (PAS OP: laat niet verbranden).
  • Snij met een glas (dezelfde diameter als de aubergine schijven) schijven uit de sneden wit brood.
  • Bak die in wat olijfolie aan, tot ze lekker krokant zijn, strooi er wat grof zout op.
  • Leg de aubergine creatie op het brood en dien WARM op met eventueel nog wat overgebleven tomatensaus ernaast
  • SMAKELIJK!

Ingezonden door Danny Vande Vyvere uit Assebroek

Terug naar recepten

Boodschappenlijst

  • 1 grote aubergine
  • 1 groot blok mozzarella (geen bolletjes)
  • LEA & PERRINS Worcestersaus
  • 3 grote rijpe vleestomaten
  • 1 middelgrote ui
  • Verse basilicum
  • 2 teentjes look
  • Olijfolie
  • Peper/zout
  • Pizzakruiden
  • Sneden wit brood