Lentefeestlasagne van Roos - Lea & Perrins

Pasta - 4 personen
30 - 45 min

Lentefeestlasagne van Roos

  • Bolognesesaus:
  • Bak ajuin en knoflook tot ze glazig is
  • Voeg gehakt toe en prak fijn met een vork
  • Giet het geheel over in een grote kom
  • Voeg daarbij de tomatenblokjes en warm op
  • Goed doorroeren
  • Bak intussen (in de gebruikte pan) de courgetteblokjes aan en giet ze bij het gehakt/tomatenmengsel
  • Kruid met peper en zout en doe er enkele druppels Worcestersaus bij
  • Hou dit mengsel warm
  • Bechamelsaus: 
  • Boter laten smelten
  • Bloem doorroeren en laten doorbakken tot dat een biscuitgeur ontstaat
  • Giet al roerend de melk erbij (beetje bij beetje)
  • Kruid met peper, zout en nootmuskaat
  • Zet van het vuur en voeg gemalen kaas erbij
  • Goed roeren
  • Maak de lasagne in een vuurvaste schotel
  • Klein laagje bechamelsaus op de bodemL
  • Laag lasagneblaadjes
  • Laag bolognesesaus
  • Laatste 2 stappen 2x herhalen
  • Na de laatste laag bolognesesaus afsluiten met bechamelsaus 
  • Beetje gemalen kaas erover voor een korstje
  • 30 min in voorverwarmde oven op 180 graden

Ingezonden door Brigitte De Paepe uit Essene

Terug naar recepten

Boodschappenlijst

  • 1 kg gehakt
  • 3 ajuinen fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 courgettes in kleine blokjes
  • 4 blikken tomatenblokjes met basilicum
  • Lea&Perrins Worchestersaus
  • Peper
  • Zout
  • olijfolie voor bakken,
  • 40gr boter
  • 40gr bloem
  • 0,5L melk (kamertemperatuur)
  • 200gr gemalen kaas
  • Nootmuskaat