Pittig lammetje - Lea & Perrins

Vlees - 4 personen
45 min - 1u

Pittig lammetje

  • Doe beetje olijfolie in anti-kleefpan
  • Als de pan goed heet is voeg je lamsgehakt toe
  • Kruiden met peper/zout
  • Na 5 minuten zet je het vuur iets lager
  • Maar dan mag het minstens nog 15 minuten laten doorbakken
  • Om de 5 minuten giet je het vrijgekomen vocht af.
  • Intussen maak je de saus.
  • Snij de uien in grote stukken en stoof in pot met royaal wat olijfolie.
  • Na 5 tal minuten doe je de zoete paprika in lange dunne repen gesneden erbij, goed laten doorstoven.
  • Nog eens na 5 minuten (zoals je ziet komt dit overeen met het afgieten van het vet) doe je de in fijne blokjes gesneden vleestomaat bij.
  • Kruid met wat zout en doe er de harissa bij (als je echt zeer pittig wil, neem je 2 eetlepels).
  • Doe er ook nog een koffielepel kaneel bij.
  • Laat 10 minuten goed doorpruttelen.
  • Als je de laatste keer het vet van het lamgehakt hebt afgegoten komt de belangrijkste stap, namelijk het toevoegen van de Worcestersaus!
  • Je doet er zo veel Worcestersaus op naar eigen smaak, maar belangrijk is dat dit op het laatste doet!
  • Inmiddels is het water al aan het koken en doe je de couscous erbij en zet je het vuur af (lees hiervoor de gebruiksaanwijzing op de verpakking).
  • Neem een diep bord en verdeel de couscous op de bodem, dan het lamsgehakt en dan de saus er rond (niet erover).
  • Versier met muntblaadjes en druppel er eventueel nog wat Worcestersaus over.
  • Dien HEET op, smakelijk!

Ingezonden door Simonne Verniest uit Oedelem

Terug naar recepten

Boodschappenlijst

  • 500 gram lamgehakt
  • 2 grote zoete paprika's
  • 2 à 3 grote vleestomaten
  • 2 grote uien
  • Peper
  • Zout
  • Kaneel
  • Eetlepel Marokaanse harissa
  • Olijfolie
  • Verse muntblaadjes
  • Lea & Perrins Worcestersaus
  • 300 gram couscous