Veldsla met aardappelen en krepkes saus - Lea & Perrins

Hoofdgerecht - 2 personen
10 - 20 min

Veldsla met aardappelen en krepkes saus

  • Zet een pot met water op en kook de aardappelen.
  • Snij het spek in grote blokjes.
  • Bak het spek aan in een beetje boter in een diepe pan.
  • Eenmaal aangebakken voeg de Worcestershire saus en rode wijnazijn met frambozen sap toe.
  • Laat dit verdampen terwijl men roert.
  • Verwarm de kippenbouillon ondertussen apart op (dit gaat het best in de microgolf) en zodra deze warm is voeg deze toe aan het spek.
  • Maak de roux. De eenvoudigste manier om roux te maken is de boter te smelten in de microgolf. Voeg aan de gesmolten boter stelselmatig wat bloem toe tot dit een dikke brij wordt maar toch dat alle bloem de boter heeft geabsorbeerd.
  • Voeg de roux toe aan de diepe pan terwijl u hevig roert. Dit kan best gedaan worden in meerdere kleine hoeveelheden.
  • Voeg peper, zout, worcestershire saus en rode wijnazijn met frambozen sap toe naar smaak.
  • Laat de saus nog wat inkoken op een klein vuur tot de gewenste dikte.
  • Schik op het bord de veldsla en leg hierop de afgegoten gekookte aardappelen.
  • Giet hierover de saus.
  • Smullen maar!

Ingezonden door Bart Verbraeken uit Lummen

Terug naar recepten

Boodschappenlijst

  • 200 gram licht gezouten of gerookt spek in grote snede
  • 4 aardappelen
  • Worcestershire saus
  • 100 gram veldsla
  • 50 gram goede boter
  • Enkele lepels vloeiende bloem
  • 600 ml kippenbouillon
  • 2 à 3 eetlepel rode wijnazijn